belépés
email cím
jelszó
belépés
Elfelejtette jelszavát?
Hibás felhasználónév / jelszó
Jelszó emlékeztető
email cím
küldés
információk
kosár
jelenleg 0 termék van a kosárban.
Ausztrália
Ausztrália, fiatal nemzet egy ősi földrészen.

Bevándorlók lakjak, akiket a kezdetekben behurcoltak, vagy később saját akaratukból szálltak hajóra. Az első telepeseket egy vad, érintetlen világ várta, ami tele volt veszélyes állatokkal, ismeretlen területekkel és változó időjárással.
Mindazok, akik itt maradtak, a lakatlan területek mérhetetlen ásványkincseit kiaknázták, földjeit megművelték, és a háborúikat megvívták. Mára, ezen a területen egy sokszínű, csodálatos és gazdag ország gyarapodik.

Az első bevándorlókat 60000 éve az őslakosok, az Aboriginálok jelentették. Halászó vadászó életmódot éltek, amelynek egyik eszköze Ausztrália egyik szimbóluma, a 8000 éves bumeráng. Fejlett és összetett társadalmat szerveztek. Hiedelmek és törvények szerint élték mindennapjaikat a természet részeként. Több mint 200 nyelv és 800 dialektus alakult ki.

Már az Ó kor fejlett civilizációiban, 2500 évvel ezelőtt feltételezték, hogy kell lenni egy földrésznek a deli félgömbön. Rengeteg európai nemzet kerekedett útra, hogy ellenőrizzék az elmélet helyességét.
Először, a köztudomással ellentétben, Hollandia fedezte fel Európa számára Ausztráliát, a 16. században. A hajósok nem voltak lenyűgözve attól, amit itt találtak, ezért sokáig érintetlenül maradt.
III. György angol uralkodó azonban hivatalosan is jogot formált Ausztráliára.
Admirálisa James Cook az Endeavour fedélzetéről 1788-ban szállt partra Sydney Cove -ban, amelynek korábbi neve Port Jackson volt.
Az első település 750 elítéltből, 210 tengerészből, 40 asszonyból és gyerekből állt.
 
A 19. század elején telepesek indultak a nyugati és déli lakatlan területek meghódítására, azonban 1840-ig kellet várni a legbátrabb emberre, egy birkatenyésztőre, Edward John Eyre, hogy elsőként szelje át a kontinenst a szárazföldön.

1901. január 1. én hat kolónia megalakította az Ausztrál nemzetet. Egy dologban mindegyik egyetértett - Európáé maradjon az új földrész.

Ausztrália fellendülése az első nagy bevándorlási hullámmal vette kezdetét.
300 000 ember érkezett ide, és látott neki a munkának. Ekkor kezdték építeni Sydney egyik jelképét, a Harbour Bridget.
Ausztrália úgy érezte, a II. világháború rámutatott mennyire kevesen vannak, és megindította bevándorlási programját, amelynek következtében 20 év alatt több mint 2 millió ember telepedet le. A gazdasági hullámvölgyek az itteni gazdaságra is hatással voltak, de Ausztrália a fejlődés útjára lépett.

Az ausztrálok lelkiismeretét nem hagyta nyugodni, hogy felmenőik milyen módon teremtették meg számukra az életkörülményeket, ezért a 20. század végen elismerték, hogy az őslakosok jogot formálhatnak őseik földjére, az Északi Területen.
 
Mára Ausztrália fejlett, toleráns, kozmopolita országgá vált.